2. turnaj Tatarncup a vydřené vítězství

22.09.2012 22:22

Dnešní sobotní dopoledne nás probudilo uplakanou oblohou, ale do začátku turnaje se naštěstí nebe umoudřilo.

Na naše domácí šeberovské hřiště přijely k druhému turnaji skupin D Tatrancupu pro ročník 2005 a mladší týmy Milovic, Hostivaře a Brandýsa - Boleslav.

V prvním zápase se nám postavili modří kluci z Brandýsa - Boleslavi. Po úvodním oťukávání jsme se dostali do vedení střelou Kuby Ondrouška a bleskem přidávali po pěkných kombinacích další branky, poločas 5:0. I ve druhé půli jsme pokračovali ve velmi pěkném kolektivním pojetí fotbalu, do útočných kombinací se zapojovali i obránci a výsledkem bylo dalších pět kousků v soupeřově síti.

Druhý zápas nám připravil pro kluky velmi neoblíbeného soupeře. V sezoně 2010/2011 jsme potkávali na všech halových turnajích ročníku 2005 Slavii a pravidelně s ní prohrávali, takže kluci už ke každému dalšímu zápasu nastupovali se svěšenou hlavou. Stejně tak jsme v minulé sezoně s dnešním druhým soupeřem šestkrát prohráli v rámci Minicupu a při prvním letošním měření sil dostali nevídanou nakládačku 3:13. Takže když se kluci ráno dozvěděli, že jedním ze soupeřů bude právě Hostivař, nevypadali příliš šťastně. Kluky jsme se tedy snažili do zápasu nabudit a přidali pár taktických pokynů, které kluci k našemu příjemnému překvapení v zápase velmi zodpovědně dodržovali.

Zápas začal naší šancí, ale proměnit se jí bohužel nepodařilo. Soupeř vzápětí po našem drobném nedůrazu dokázal nabídnutou šanci využít a dostal se do vedení. Zbytek první půle ale patřil zelenobílé mašině. Kluci bojovali jako lvi o každý balon a Tomíno zanedlouho vyrovnal. Krásná Kubova přihrávka a Tomíno pumelicí na vzdálenější tyč strhává vedení na naší stranu. Stadion bouří a střídavě se ozývá Šeberov, Šeberov prokládané stejně hlasitým skandováním Hostivař, Hostivař. Krásná divácká kulisa nutí všechny aktéry k maximálnímu výkonu. Tomíno tentokráte prostřeluje čahouna na přední tyči a když se Kuba Kerbach těsně před poločasem prosazuje s trochou štěstí hlavou, jdou si kluci odfrknout za stavu 4:1 pro domácí.

Ani druhou půli nezačínáme zrovna šťastně a po závaru před naší brankou a pár nedůrazných odkopech se soupeři přeci jen daří dotlačit balon do sítě. Soupeř na druhou půli posílá do branky i druhé golmana, který je sice výškou poloviční, ale zase má velmi dobrou hru nohama a rozehrávku. Po jedné z našich střel mu však balon vypadává z rukou a všudypřítomný Tomíno svojí další brankou dodává naší hře opět více klidu. Hostivař se snaží zápas zdramatizovat, ale pár střel naštěstí končí kousek vedle, nebo výborně zasáhne Matěj v brance. Po naší další drobné chybičce na levé lajně však už ani on nedokáže soupeři zabránit ve snížení na rozdíl dvou branek. Více už ale kluci soupeři nedovolí a po konečném hvizdu mohou začít slavit. Vypadalo to jako kdyby vyhráli přinejmenším Ligu mistrů :)

afkseberovrajče.net

 

Odměna v podobě párku v rohlíku a malinovky přichází klukům před posledním zápasem vhod. Doplní energii a na posledního soupeře z Milovic opět vletí jako uragán. Soupeř oproti minulému turnaji přivezl slabší výběr, kde polovina hráčů byl ročník 2006 a na hře to bylo hodně znát. Naši kluci s přehledem kombinovali a do soupeřovy branky padal jeden balon za druhým. V průběhu zápasu jsme do útoku vysunuli také Nikyho s Bertíkem, kteří šanci využili a každý si připsal po třech pěkných brankách. Premiérový hattrick znamená tučný přísun do kasičky pokladníka týmu, samozřejmě v eurech  ;o) Výsledek se zastavil na kulatých dvaceti kusech.

Šeberov - FK Brandýs Boleslav 10:0 (5:0)

Šeberov - SK Hostivař 5:3 (4:1)

Šeberov - FŠ Milovice 20:1 (10:1)

 

Celkové pořadí druhého turnaje skupiny D: 1. Šeberov 9 b. (35:4), 2. Hostivař 6 b. (32:6), 3. Brandýs - Boleslav 3 b. (7:21), 4. Milovice 0 b. (2:45)

 

afkseberovrajče.net

Sestava: Matěj Matyáš (G.), Nikola Stamenovič (3 g.), Albert Kotlín (3 g.), Matyáš Frunc, Tobias Klíma, Tomáš Jelínek (13 g.), Kuba Kerbach (9 g.), Kuba Ondroušek (7 g.)

V brance se dnes opět představil Matěj Matyáš a opět předvedl velmi dobrý výkon. V zápasech s Brandýsem a Milovicemi sice tolik práce neměl, ale s Hostivaří si zachytal pěkně zachytal a dokázal zachránit pár nebezpečných šancí. Jeho velká síla je v hodně dobré hře nohama při rozehrávce.

V obraně dnes vedle stabilně výborného Nikyho nastoupil poprvé v našem dresu Albert, posila z Jesenice. Musím uznat, že mě velmi přijemně překvapil, hlavně klidem v rozehrávce útočných akcí. Další obrannou dvojku tvořili Maty a Tobík, kteří také vybojovali spoustu balonů a snažili se je nezakopávat, ale rozehrát na spoluhráče. Jen to chce trošku zrychlit první dva kroky, abychom u balonu byli včas a bude to taky super.

V útoku se dnes vedle Tomína s Kubou Ondrouškem objevil také uzdravený Kuba Kerbach a bylo znát, že točíme tři kvalitní útočníky. Ať byl na hřišti kterýkoliv z nich, stále jsme byli hrozbou pro soupeřovu obranu. Je super, když střelba neleží jen na Tomínovi, ale o branky se podělí více hráčů. Útočníci dnes předvedli spousty různých kliček (ani nevím, že některé z nich umí:) a jejich kombinace byli opravdu velmi fotbalové.

Ještě bych chtěl poděkovat dnešním rozhodčím Kerbovi s Michalem a Janě s Lůcou za pomoc při organizaci všeho kolem turnaje.

Suma, sumárum se turnaj vyvedl a naši borci předvedli opravdu skvělý výkon. Je paráda, že už hrajeme fotbal plný kliček, na který je radost koukat. Na brankách se podílí celý tým, počínaje výbornou rozehrávkou golmana, kvalitní přihrávkou bojovných obránců a konče finálními kombinacemi útočníků často zakončovaných střelou do odkryté branky soupeře. Vrcholem dnešního turnaje byla bitva s týmem Hostivaře, která strhla všechny přítomné diváky. Na krásném zápase měli zásluhu výborné výkony obou týmů i diváků a dnes konečně byli na konci šťastnější ti naši broučci. Jen více takových fotbalových bitev, které nutí kluky ukázat opravdu to nejlepší co v sobě mají a sáhnout si až na dno vlastních sil. Snad jsem je dnes nepřechválil, ale opravdu jste trenérům udělali obrovskou radost!!!

Za fotky díky Viktorovi, ke shlédnutí na webu https://afkseberov.rajce.idnes.cz/22.09.2012_Tatran_Cup_Seberov/

JTK

 

 

 

Zpět